Подати скаргу
Закрити пошук
18.02.2022

Видавчиня The Washington Post, яка змінила обличчя сучасної журналістики

Комісія з журналістської етики презентує відео про Кетрін Ґрем, видавчиню The Washington Post, яка змінила обличчя сучасної журналістики.

Все почалося з того, що в 1933 році її батько придбав майже збанкрутілу газету Washington Post. Відтоді видання стало невіддільною частиною життя Кетрін. Вона працювала там друкаркою, кур’єркою, журналісткою, підтримувала чоловіка, поки той керував газетою, а після його смерті очолила медіакомпанію, що об’єднувала газету Washington Post, журнал Newsweek та низку телевізійних станцій.

Кетрін не мала досвіду в бізнесі, тим паче на керівній посаді. Та завдяки глибокому розумінню, як працює новинна сфера, і непохитній підтримці позиції журналістів та редакторів провела газету через такі складнощі, як Вотерґейт, що зрештою приніс виданню світову славу.

Мемуари Ґрем відзначено Пулітцерівською премією, а також за їхніми мотивами знято «Секретне досьє» Спілберґа. У 2021 році книга «Персональне досьє. Історія The Washington Post» авторки Кетрін Ґрем вийшла українською у видавництві “Наш Формат”.

Поділитись