Подати скаргу
Закрити пошук
23.05.2021

Просвіта прокурорів та працівників суду: відбувся тренінг від Комісії з журналістської етики

Просвіта прокурорів та працівників суду: відбувся тренінг від Комісії з журналістської етики

Комісія з журналістської етики, як орган саморегуляції журналістів та редакцій в Україні, не тільки розглядає скарги на порушення журналістської етики, але й займається просвітою.

Зокрема, 19 травня 2021 року Світлана Остапа, членкиня Комісії з журналістської етики, голова Наглядової ради Суспільного мовника (АТ «НСТУ»), заступниця шеф-редактора порталу «Детектор медіа» провела навчальний тренінг з питань етики та стандартів «Етична журналістика: саморегуляція в медіа чи судові позови» для прокурорів та працівників суду з різних регіонів України.

Під час лекції вони дізналися про права та обов’язки журналістів відповідно до законодавства, роботу Комісії та медійну реформу. Працівники суду підтвердили свою готовність звертатися до Комісії з журналістської етики як органу саморегуляції у разі виникнення спільних ситуацій щодо етики і стандартів при взаємодії із журналістами.

«Діяльність органів саморегулювання, таких як Комісія журналістської етики, є надзвичайно важливим для забезпечення формування культури професійної та чесної журналістики, а відтак утвердження довіри до ЗМІ та зміцнення принципу свободи слова в Україні. Ми приділяємо багато уваги не тільки розгляду скарг на медіа, але й просвіті», – відмітила Світлана Остапа, членкиня Комісії з журналістської етики під час свого виступу.  

Комісія нагадує, що медіація, просвіта та адвокація – три ключових пріоритети в нашій роботі. Саме тому КЖЕ продовжить свою роботу в напрямку просвіти прокурорів, а також відкрита до співпраці з іншими державними органами та громадськими організаціями.

Крім того, 21 січня 2021 року Комісія підписала Меморандум про співпрацю з Тренінговим центром прокурорів України.

Поділитись