Подати скаргу
Закрити пошук
08.11.2015

МФЖ оголосила про початок щорічної кампанії «Зупинимо безкарність!» #endimpunity

МФЖ оголосила про початок щорічної кампанії «Зупинимо безкарність!» #endimpunity

Міжнародна федерація журналістів оголосила про початок щорічної кампанії «Зупинимо безкарність» #endimpunity. Кампанія #endimpunity у 2015 році проводиться з 2 по 23 листопада і має на меті привернути увагу урядовців та громадськості до проблеми безкарності за злочини, скоєні проти журналістів, а також організатори звертаються до громади та нагадують про необхідність чинити суспільний спротив сприянню і толеруванню безкарності в кожній країні.

Кампанія #endimpunity у 2015 році проводиться з 2 по 23 листопада. Обидві ці дати є значимими для боротьби з безкарністю. У день 2 листопада 2013 року (Міжнародний День боротьби проти безкарності, визначений ООН) в Малі вбили двох французьких журналістів із RFI – Гілен Дюпон та Клода Варлона, а 23 листопада 2009 року у Філіпінах відбулись трагічні події, під час яких загинули 32 журналісти.

Українські журналістські організації НСЖУ та НМПУ, які є членами Міжнародної федерації журналістів, приєднались до міжнародної кампанії боротьби із безкарністю та закликають колег долучатись до кампанії і вимагати законного розслідування усіх злочинів проти журналістів та покарання винних. Міжнародна федерація журналістів окрему увагу приділяє ситуації з відсутністю покарання для осіб, які вчинили злочини проти журналістів в Україні. МФЖ нагадує, що 16 вересня 2015 року була 15-та річниця досі до кінця не розкритого вбивства журналіста-розслідувача Георгія Гонгадзе. 

Скачати постер кампанії у кращій якості (англійською мовою) можна на сайті МФЖ.

Поділитись