Подати скаргу
Закрити пошук
25.01.2022

Чому Комісії з журналістської етики можна довіряти?

  1. 20 років – ми допомагаємо формувати культуру професійної та чесної журналістики, а відтак утвердження довіри до ЗМІ та зміцнення принципу свободи слова в Україні.  
  2. Утворилися під час установчих зборів журналістської ініціативи «Журналісти — за чисті вибори» у 2001 р.
  3. Офіційно зареєстровані як громадська організація з 2003 р.
  4. Є членами Альянсу незалежних пресрад Європи (AIPCE) та Міжнародної мережі етичної журналістики (EJN).
  5. Діємо прозоро в межах та підставі Статуту та Кодексу етики українського журналіста.
  6. До КЖЕ входять члени (усього 15 осіб, що забезпечує баланс думок) з визнаною репутацією та значним досвідом роботи: журналісти, медіаменеджери, викладачі факультетів журналістики, представники індустрії, медіаексперти, правозахисники.
  7. Члени працюють на волонтерських засадах та проходять ротацію кожні 3 роки.
  8. З 2017 року другу каденцію поспіль Комісію очолює Андрій Куликов, відомий журналіст, теле- і радіоведучий. До 2017 року – Володимир Мостовий, засновник «Дзеркало тижня».
  9. Наші постійні партнери: Координатор проєктів ОБСЄ в Україні, Британське посольство в Україні, Міжнародний Фонд «Відродження», Медійна програма в Україні – Internews in Ukraine, Офіс Ради Європи в Україні, Посольство США в Україні та багато інших.
  10. Нашій роботі довіряють українські медіа:

«Отримав осуд Комісії журналістської етики за статтю. Я поважаю рішення цієї незалежної інституції, і пропоную всім уважно перечитати повний висновок комісії та обох експертів» Борис Давиденко, екс-головний редактор «Ліга.Нет», головний редактор «Forbes Ukraine», 25 жовтня 2021 року.

«Офіційна відповідь Радіо НВ щодо інциденту в ефірі за 10 вересня 2020 року: Радіо НВ засуджує будь-які прояви ксенофобії, нетерпимості та дискримінації та завжди пропагує у своєму ефірі толерантність та інклюзивність…Радіо НВ та Сергій Притула особисто дякують Комісії з журналістської етики за пильність та професіоналізм», «Радіо НВ», від 12 листопада 2020 року.

«На якій підставі ДБР порушує справу проти журналіста? За публікацію нехай і контроверсійного відео? Оцінювати це має комісія з журналістської етики..», головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва, 28 листопада 2021 р.

Поділитись