Подати скаргу
Закрити пошук
14.09.2022

Анонс експертної дискусії «В пошуку ідеальної моделі для єдиної прескарти в Україні»

Анонс експертної дискусії «В пошуку ідеальної моделі для єдиної прескарти в Україні»

6 жовтня 2002 року об 11:00 год в комбінованому форматі онлайн та офлайн в приміщенні ІА «УКРІНФОРМ» (вул. Б. Хмельницького, 8/16, Київ) відбудеться експертна дискусія «В пошуках ідеальної моделі для єдиної прескарти в Україні» від Комісії з журналістської етики за підтримки International Media Support (IMS).  

Модерує Андрій КУЛИКОВ, Голова Комісії з журналістської етики, співзасновник Громадського радіо.

Під час зустрічі обговоримо:

  • Ставлення медіа спільноти  до професійної журналістики, ідентифікація та репутація  журналістів, процес впровадження єдиної прескарти.

Спікери: Андрій Сухарина, аналітик Фонду “Демократичні ініціативи” та Тетяна Лебедєва, членкиня Комісія з журналістської етики, почесна Голова Національної асоціації медіа (НАМ);

  • Міжнародний досвід визначення та захисту професійних журналістів,  кращі практики функціонування системи єдиної прескарти.

Спікери: Петру Маковей, виконавчий директор Асоціації незалежної преси (Молдова) та Ліна Кущ, членкиня Комісія з журналістської етики, Перша секретар НСЖУ.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Реєстрація в Zoom https://forms.gle/KrpoYmQ9fLRJgf5P8

Реєстрація офлайн: femida.help@gmail.com

Важливо! До участі та активної дискусії запрошуються представники і представниці профільних міністерств та відомств, медійних громадських організацій, медіаексперти, регіональні журналісті та журналістки, а також викладачі і студенти факультетів журналістики.

Нагадаємо, Комісія з журналістської етики, як орган саморегуляції журналістів і редакцій,  вже багато років займається питаннями захисту репутації журналістської професії, протидії зловживанню статусом журналіста та фальшуванню  посвідчень, безвідповідальному розповсюдженню інформації.

Нещодавно разом Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), КЖЕ провела два дослідження. Їх результати мають дати старт серйозному  галузевому обговоренню та пошуку рішень. Результати загальнонаціонального опитування “Інформації з яких джерел більше довіряють українці та якими, на їхню думку, є критерії професійності журналістів” Результати Експертного опитування “Критерії належності до журналістики та ставлення до єдиної прескарти”

Крім того, нещодавно КЖЕ підготувала грунтовну роботу “Прескарта: аналітичний огляд міжнародної практики від КЖЕ”.

Поділитись