Подати скаргу
Закрити пошук
09.11.2021

«Підтримання публічного обвинувачення та взаємодія з медіа»: КЖЕ долучилася до тренінгу прокурорів

«Підтримання публічного обвинувачення та взаємодія з медіа»: КЖЕ долучилася до тренінгу прокурорів

26-28 жовтня 2021 року відбувся в офлайн-режимі тренінг для прокурорів «Підтримання публічного обвинувачення та взаємодія з медіа». Серед спікерів: Світлана Остапа, членкиня Комісії з журналістської етики, голова Наглядової ради Суспільного мовника (АТ «НСТУ»), заступниця шеф-редактора порталу «Детектор медіа».

Крім того, на тренінгу були присутні представники прокуратури: Офісу Генерального прокурора, Нововолинського відділу Володимир-Волинської окружної прокуратури Волинської обласної прокуратури, Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону, Дністровської окружної прокуратури Чернівецької області, Луганської обласної прокуратури, Рівненської окружної прокуратури Рівненської області, Львівської обласної прокуратури, Калуської окружної прокуратури Івано-Франківської області, Шаргородського відділу Жмеринської окружної прокуратури Вінницької області та інші.

На заході обговорили:

  1. Права і обов’язки представників медіа: законодавчі і етичні норми.
  2. Неетична журналістика: як діяти? Як працює організація, що займається саморегулюванням медіа, – Комісія з журналістської етики.
  3. Практичні кейси скарг до КЖЕ. Комунікація з журналістами. Як і куди можна подати скаргу на матеріали ЗМІ.

Нагадаємо, що медіація, просвіта та адвокація – три ключових пріоритети в роботі Комісії з журналістської етики. Саме тому, КЖЕ продовжить свою роботу в напрямку просвіти суддів та прокурорів, а також відкрита до співпраці з іншими державними органами та громадськими організаціями.

Крім того, 21 січня 2021 року Комісія підписала Меморандум про співпрацю з Тренінговим центром прокурорів України.

Поділитись